OSUĐENA NA GODINU I POL ZATVORA

AUSTRALKA ZAVRŠILA IZA REŠETAKA ZBOG ILEGALNE KLINIKE ZA SUROGATSTVO Neplodni parovi davali su i po 70.000 eura da im Kambodžanke rode dijete

 
 REUTERS, Ilustracija

Australska medicinska sestra Tammy Davis-Charles (49) i dvoje kambodžanskih pomagača osuđeni su u četvrtak jer su vodili ilegalnu kliniku za surogat majčinstvo i osuđeni su na godinu i pol zatvora.

Jugoistočna Azija popularno je odredište za neplodne parove koji pokušavaju dobiti dijete pomoću surogat majki. Australka i suradnici naplaćivali su parovima od 50.000 do 70.000 dolara, od čega su Kambodžankama davali između 10.000 i 12.000 dolara za nošenje djeteta i porod.

A police vehicle brings Australian Tammy Davis-Charles, 49, (seated inside the vehicle), to the Municipal Court of Phnom Penh for sentencing, Cambodia August 3, 2017. REUTERS/Samrang Pring
REUTERS

Sud je utvrdio da su usluge klinike koristila 23 australska i američka para. Zbog zabrane surogatstva na Tajlandu i u Kambodži, stranci se sve više okreću Laosu gdje obavljaju umjetnu oplodnju i plaćaju usluge surogat majki.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 23:16