ZABRANJEN ULAZ

Austrija oko 100 britanskih turista vratila s granice: Nisu imali negativan PCR test ili dokaz o booster dozi

Putnici iz zemalja u kojima je raširena omikron varijanta moraju u karantenu ako ne mogu predočiti PCR test ili nisu cijepljeni tri puta

Austrijska policija provjerava covid-potvrdu/Ilustracija

 Hans Punz/AFP

Austrija je odbila dopustiti ulaz oko 100 britanskih turista u skijašku regiju Tirol zbog novih restrikcija za ulazak uvedenih uslijed širenja omikron varijante koronavirusa.

Po policiji u Innsbrucku u ponedjeljak, putnici nisu mogli predočiti negativan PCR test ili dokaz o cijepljenju booster dozom cjepiva kad su stigli na gradski aerodrom u nedjelju. Većina ih je odmah odletjela natrag.

Nova austrijska pravila za ulazak u zemlju na snazi su od subote za putnike iz Britanije, Nizozemske, Danske i Norveške zbog rasta broja slučajeva zaraze omikron vrijantom virusa u tim zemljama.

Putnici iz zemalja u kojima je raširena omikron varijanta moraju u karantenu ako ne mogu predočiti PCR test ili ako nisu cijepljeni tri puta.

Austrijski turizam i ugostiteljska industrija također se suočavaju s ranijim policijskim satom, koji je stupio na snagu u ponedjeljak. Vlada je prošli tjedan odlučila da će se barovi zatvarati u 10 navečer umjesto u 11. Vlasti su također otkazale planove za ukidanje policijskog sata na Staru godinu.

Nakon trotjedne karantene u studenom i prosincu, sedmodnevna stopa incidencije u Austriji nedavno je pala na oko 170. Međutim, stručnjaci uskoro očekuju ponovni rast zbog zaraznije omikoron varijante virusa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. prosinac 2022 07:56