‘NANOŠENJE TEŠKIH OZLJEDA‘

Austrijanac se uoči razvoda namjerno iskašljao u uskoro bivšu suprugu, zarazio je koronom. Osuđen je

Naloženo mu je i da plati 1.000 eura odštete svojoj bivšoj supruzi, koja se u međuvremenu oporavila od infekcije covidom-19
Ilustracija
 Adam Radosavljevic/Alamy/Alamy/Profimedia

Muškarac u Austriji osuđen je jer je namjerno zarazio svoju bivšu suprugu koronavirusom tako što je kašljao na nju, piše Associated Press.

Glasnogovornik regionalnog suda u Linzu rekao je u utorak da je 63-godišnjaku izrečena devetomjesečna kazna, uvjetno na tri godine.

Suci su u ponedjeljak muškarca osudili za pokušaj nanošenja teške tjelesne ozljede zbog namjernog zaražavanja žrtve covidom-19 dok su još živjeli u istoj kući prije finalizacije razvoda prošle godine u studenom.

Optuženik, čije ime nije objavljeno, kašljao je nad 70-godišnjakinjom nakon što je saznao da je pozitivan na covid-19, rekao je glasnogovornik suda Walter Eichinger. Optuženik je također osuđen zbog prijetnji žrtvi i lakše tjelesne ozljede kad ju je uhvatio za vrat i nagovarao da napusti njihovu zajedničku kuću.

Naloženo mu je i da plati 1.000 eura odštete svojoj bivšoj supruzi, koja se u međuvremenu oporavila od infekcije covidom-19.

Ni optuženi ni tužitelji ne planiraju se žaliti na kaznu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:50