JAKA EKSPLOZIJA

AUTOBOMBOM U SOMALIJI NAPADNUTI TURSKI INŽENJERI Vozilo se velikom brzinom zabilo u mjesto gdje su ručali, najmanje šest ozlijeđenih

Ilustracija
 Anadolu Agency

Autobomba, čija su meta bili turski inženjeri, eksplodirala je u subotu u Afgojeu, sjeverozapadno od somalskog glavnog grada Mogadišua, rekla je policija.

U napadu je ozlijeđeno najmanje šest osoba, a za sada nije poznato ima li mrtvih. "Automobil bomba velikom se brzinom zabio u mjesto gdje su turski inženjeri i somalska policija ručali", rekao je policajac iz Afgojea Nur Ali za Reuters.

Ne zna se tko je odgovoran za napad, ali stanovnici i policija rekli su kako su militanti islamističke skupine Al-Šabab pokušali napasti Afgoje, udaljen oko 30 kilometara od Mogadišua, kasno u petak te da su odbijeni. Skupina povezana s Al-Kaidom preuzimala je odgovornost za prijašnje napade.

"Čuli smo jaku eksploziju, a ubrzo su nastali oblaci dima. Prije napada tamo je bilo nekoliko turskih inženjera i dobro naoružani konvoj somalijske policije", rekao je trgovac iz Afgojea Farah Abdulahi za Reuters.

"Vidimo da se žrtve iznose van, ali ne možemo zaključiti ima li mrtvih", dodao je.

Od gladi 2011. Turska pruža veliku pomoć Somaliji, u sklopu borbe za utjecaj na Rogu Afrike s rivalima poput Saudijske Arabije i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Turski inženjeri pomažu pri izgradnji cesta u Somaliji.

Skupina turskih inženjera bila je među žrtvama napada na kontrolnu točku u Mogadišuu u prosincu, kada je ubijeno najmanje 90 ljudi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. kolovoz 2022 22:18