UŽAS U SANKT PETERBURGU

Autobus pun ljudi pao u rijeku, najmanje četvero mrtvih: Pogledajte kako je došlo do stravične nesreće

Vozač je uhićen, a bude li proglašen krivim, prijeti mu do sedam godina zatvora

Autobus pada u rijeku u centru Sankt Peterburga

 Screenshot X/

Najmanje četiri osobe su poginule, a šestero ih je ozlijeđeno kada je putnički autobus uletio u rijeku u središtu Sankt Peterburga, izvijestila je u petak ruska državna novinska agencija TASS pozivajući se na hitne službe.

Policija Sankt Peterburga rekla je da je oko 20 putnika bilo u autobusu kada je pao s mosta u rijeku Moiku oko 13:00 sati po lokalnom vremenu. Videozapis s nadzorne kamere koji su podijelile službe za provođenje zakona pokazao je kako je autobus napravio polukružno okretanje i probio se kroz ogradu mosta prije nego što je nosom zaronio u vodu.

Vozač je uhićen i optužen za prometne prekršaje, objavila je policija Sankt Peterburga na Telegramu. Bude li proglašen krivim, prijeti mu do sedam godina zatvora.

Prometni odbor vlade Sankt Peterburga rekao je da je vozač izgubio kontrolu nad autobusom.

Broj poginulih mogao bi porasti jer se liječnici i dalje bore za živote četvero drugih putnika koji su u stanju kliničke smrti, navodi novinska kuća Fontanka iz Sankt Peterburga, pozivajući se na anonimne izvore.

Fontanka je kasnije tvrdila da je identificirala vozača kao 44-godišnjaka po imenu Rakhmatshokh.

- Žrtvama se pruža hitna pomoć. Ja to osobno koordiniram - napisao je guverner Sankt Peterburga Aleksander Beglov na Telegramu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 14:08