OSVETA VLASTIMA

Autobus sletio u jezero, 21 osoba izgubila život, sve je šokirao uzrok tragedije: ‘To je zločin!‘

Muškarac (52), javnosti poznat pod prezimenom Zhang, ispio je bocu žestokog alkohola prije no što je počinio čin
 AFP

Vozač autobusa u Kini je odvezao autobus pun putnika u smrt. Vozeći na most, naglo je skrenuo ulijevo te je autobus pao u jezero, prenosi DailyMail.

21 osoba je poginula uključujući vozača, a njih 15 je ozlijeđeno nakon fatalne nesreće koja se dogodila prošlog utorka (7.srpanj) u jugozapadnom kineskom gradu Anshun.

Prema navodima policije, vozač je namjerno ''izvršio ekstremni zločin '', kako bi se osvetio zbog odluke vlade da sruši njegov dom, odlučio počiniti zločin.

image
Str

Muškarac (52), javnosti poznat pod prezimenom Zhang, ispio je bocu žestokog alkohola prije no što je počinio čin, rekla je policija. Prema navodima on je već pio dok su putnici ulazili u autobus. Na videosnimkama vidi se autobus koji je prevozio 36 putnika naglo skreće s prometne trake i cilja u jezero. Voda u koju je uletio autobus bila je duboka oko 10 metara, prenio je Beijing News.

Nakon gotovo 10 sati spašavanja, lokalno vatrogasno društvo pronašlo je ukupno 37 ljudi u uništenom autobusu, od kojih je 21 proglašen mrtvim. Petnaest putnika je ozlijeđeno, a jedan je preživio neozlijeđen. 52-godišnji vozač autobusa ''bio je nesretan zbog svog života i zbog rušenja kuće u javnom vlasništvu koju je iznajmio'', priopćile su vlasti.

image
Str

Ujutro prije nesreće, Zhang je vidio da će se kuća uskoro srušiti i nazvao je vladinu telefonsku liniju kako bi uložio žalbu, navodi se u policijskom priopćenju.

Ali policija je rekla da je Zhang potpisao sporazum u lipnju kojim je odobrio rušenje i obećano mu je više od 72.000 juana ( oko 68 tisuća kuna) odštete.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 22:58