HOROR U NJEMAČKOJ

Autom uletio u pješačku zonu, najmanje četvero mrtvih, gradonačelnik plakao: ‘Stradala je i beba...‘

Detalja nesreće još uvijek nema, ali glasnogovornik policije rekao je za njemačku agenciju dpa da je vozač pritvoren i da surađuje
 Jean-christophe Verhaegen

Četiri osobe su smrtno stradale, a više ih je ozlijeđeno, nakon što je automobil ušao u pješačku zonu u njemačkom gradu Trieru i naletio na pješake, piše Deustche Welle.

Njemačka policija je upozorila građane da izbjegavaju taj dio grada.

Detalja nesreće još uvijek nema, ali glasnogovornik policije rekao je za njemačku agenciju dpa da je vozač pritvoren i da surađuje.

image
Jean-christophe Verhaegen
image
Jean-christophe Verhaegen

Lokalne novine 'Volksfreund' potvrdile su da su četiri osobe izgubile život, a da ih je najmanje 15 ozlijeđeno. Policija je objavila da je među poginulima i dijete ne navodeći godine. Na jednom od snimaka nesreće vidljivo je kako su dječja kolica odletjela u zrak.

- Da, jedna djevojčica je izgubila život. Užasno... - kroz suze je procijedio gradonačelnik Wolfram Leibe.

image
Sebastian Schmitz

Na društvenim se mrežama počela dijeliti snimka navodnog uhićenja vozača. Na videu se može vidjeti kako su policajci službenim vozilom blokirali prolaz automobilu kojim su pokošeni pješaci, a nekoliko policajca je na srušilo vozača na pločnik.

- Imamo više ozlijeđenih nakon naleta automobila u pješačku zonu. Vozač je u pritvoru - rekao je glasnogovornik.

Vlasti su pozvale građane da ne dijele lažne vijesti na društvenim mrežama.

Njemački portal Focus Online objavio je informaciju da je u automobilu bilo više osoba, te da su svi uspjeli pobjeći osim vozača. Također, njemača policija je objavila da je uhićeni vozač 51-godišnji Nijemac, ali da se još ne zna koji su motivi i što se točno dogodilo.

Međutim, svjedoci za Focus kažu sljedeće.

- Ne, nismo čuli da je trubio. Samo je ubrzavao...

image
Sebastian Schmitz
image
Sebastian Schmitz

Premijer pokrajine Falačko Porajnje i ministar unutarnjih poslova na press konferenciji govorili su o nemilim događanjima, ali nisu se bavili motivima 51-godišnjeg Bernda W.

- Upravo smo dobili informaciju da je među poginulima i jedna beba. Ovo je grozan dan za cijelu pokrajinu, a pogotovo za grad Trier. Možemo jedino zahvaliti policajcima i liječnicima na brzoj reakciji - rekao je premijer Dreyer.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:51