'SKY COVID CARE'

AVIOKOMPANIJE DILJEM SVIJETA OČAJAVAJU, VIJETNAMCI ODLUČILI DOSKOČITI KORONAKRIZI Putnike mame kontroverznom ponudom

VietJet
 Nuttapong Wannavijid / Alamy / Alamy / Profimedia

Dok aviokompanije diljem svijeta masovno obustavljaju letove zbog pandemije koronavirusa, zbog čega trpe ogromne ekonomske gubitke, jedan niskobudžetni avioprijevoznik dosjetio se inovativnog poslovnog modela kojim je pokušao zadržati svoje putnike, javlja CNN.

Vijetnamska aviokompanija Vietjet lansirala je policu osiguranja zvanu „SKY COVID CARE“ kojom se putnicima nudi 8.465 dolara u slučaju da se na nekom od njihovih letova zaraze koronavirusom. Ta je polica osiguranja bez dodatne nadoplate dostupna svim putnicima, a odnosi se na sve lokalne letove u razdoblju od 30. ožujka do 30 lipnja 2020. godine.

U službenom priopćenju firme, Vietjet tvrdi da je spreman platiti 10 milijardi donga, lokalne valute, kako bi korisnike uvjerio da nema straha od putovanja tijekom krize koja je paralizirala ostatak svijeta.

„Zdravstvena sigurnost putnika i kabinskog osoblja naše kompanije najvišoj je razini te nema rizika od moguće zaraze“ stoji u priopćenju na službenim stranicama kompanije.

„Zahvaljujući osiguranju, putnicima na raspolaganju stoji polica i beneficije Vietjeta unutar 30 dana od 00:01 datuma kada se putovanje trebalo održati, neovisno o tome gdje se i na koji način putnici eventualno zaraze.“

Kako bi dokazali bolest COVID-19 tijekom leta Vietjetom, putnici su kompaniji dužni dostaviti rezultate testiranja na virus s jasno naznačenim datumom, kao i dokaz o hospitalizaciji na teritoriju Vijetnama. Također, putnici bi kao dokaz trebali dostaviti i avionsku kartu te potpisanu izjavu o poštivanju preporuka za javno zdravlje nadležnog ministarstva, čime se korištenje police ne odnosi na one putnike koji su već pozitivni na virus. Premije se ne odnose niti na putnike koji pate od „epilepsije ili drugih mentalnih bolesti“, stoji u pojašnjenju na službenoj stranici avioprijevoznika, kao ni na one koji tijekom ispunjavanja obrasca navedu pogrešne osobne podatke.

Za razliku od ostalih zemalja diljem svijeta koji zbog straha od širenja zaraze zatvaraju granične prijelaze i ograničavanju međunarodne letove, Vijetnam se još uvijek nije odlučio za tako drastičan korak, ali je ograničio dolazak turista iz epicentara zaraze.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:53