GOTOV PREKID

Aviokompanije potvrdile da se nastavljaju letovi između Njemačke i Rusije: ‘Sve je u redu‘

Lufthansa će letjeti u Moskvu i Sankt Peterburg kao što je bilo planirano, izjavila je glasnogovornica te grupacije
 Ilustracija/Christof STACHE/AFP

Nakon višesatnog prekida, u srijedu navečer nastavili su se letovi između Njemačke i Rusije, nakon sukoba zbog Bjelorusije, rekli su za AFP iz njemačke aviokompanije Lufthansa.

"Ruske vlasti su Lufthansi dale odobrenje za putničke letove u Rusiju u lipnju. To znači da će Lufthansa letjeti u Moskvu i Sankt Peterburg kao što je bilo planirano", izjavila je glasnogovornica grupacije za AFP.

Izvršni direktor ruske aviokompanije Aeroflota, Mihail Polubojarinov, rekao je pak za TASS da je "sve u redu, dobili smo sva odobrenja".

"S7 Airlines dobio je odobrenje njemačkih vlasti za letenje. Letovi u Njemačku bit će po planiranom rasporedu", rekao je pak glasnogovornik S7, druge ruske aviokompanije, za agenciju Ria Novosti.

Njemačka je u srijedu poslijepodne na jedno vrijeme obustavila dolazak na svoj teritorij letova ruskih kompanija kao odgovor na izostanak odobrenja koje daje Moskva za Lufthansine letove u Rusiju.

Prošloga tjedna su otkazana dva leta Air Francea i jedan austrijske kompanije Austrian Airlinesa, Lufthansine podružnice, zbog toga što Rusija nije odobrila promjenu rute kako bi se zaobišao bjeloruski zračni prostor.

Glavne europske aviokompanije zaobilaze bivšu sovjetsku republiku pošto je Ryanairov zrakoplov koji je letio iz Atene u Vilnius zaustavljen i prisilno prizemljen u Minsku, iz kojeg je iskrcan i uhićen politički protivnik predsjednika Aleksandra Lukašenka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 16:12