UZBUNA STIGLA MAILOM

Avion tvrtke AirSerbia iz Beograda za Moskvu prizemljen zbog navodne prijetnje bombom

U tijeku je pregled letjelice, a angažirana je i specijalna antiteroristička jedinica MUP-a Srbije koja utvrđuje li dojava lažna

ilustrativna fotografija zrakoplova tvrtke AirSerbia

 Nicolas Economou/NurPhoto/NurPhoto via AFP

Zrakoplov kompanije AirSerbia na letu JU-652 Beograd-Moskva prizemljen je u petak popodne, nekoliko minuta nakon polijetanja u 13:50 sati zbog dojave elektroničkom poštom da je u letjelici postavljena bomba, objavila je beogradska Televizija Pink.

Dojava o bombi stigla je elektroničkom poštom i zrakoplov je, prema međunarodnim sigurnosnim protokolima u takvim situacijama, vraćen u beogradsku zračnu luku na posebnu poziciju kako bi svih 209 putnika i članovi posade mogli biti sigurno evakuirani.

U tijeku je pregled letjelice, a angažirana je i specijalna antiteroristička jedinica MUP-a Srbije kako bi se utvrdilo je li dojava o bombi lažna.

Sva ostala polijetanja i slijetanja na aerodrom Nikola Tesla odvijaju se prema redu letenja.

Srbijanska nacionalna aviokompanija jedina je koja iz Beograda leti u Moskvu nakon sankcija koje je Zapad nametnuo Rusiji zbog invazije na Ukrajinu.

Srbija je podržala rezoluciju UN-a kojom je osudila rusku ofenzivu na Ukrajinu, ali se nije pridružila zapadnim sankcijama Rusiji, objasnivši takvo svoje stajalište zaštitom vlastitih nacionalnih i ekonomskih interesa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. prosinac 2022 03:22