OSEBUJNO ISTRAŽIVANJE

Avioprijevoznik provodi neobičnu anketu: Prije ulaska u avion putnici će morati stati na digitalnu vagu...

Air New Zealand kaže kako je svjestan da nisu svi spremni otkriti svoju težinu te da će zato anketa biti anonimna

Ovo nije prvi put da Air New Zealand važe putnike koji putuju njegovim zrakoplovima. Putnike koje su putovali unutar Novog Zelanda vagao je 2021. godine

 William WEST/AFP

Novozelandska agencija za civilno zrakoplovstvo od avioprijevoznika Air New Zealand traži da izvaže sve svoje putnike koji će do 2. srpnja 2023. preko Međunarodne zračne luke u Aucklandu napustiti Novi Zeland, piše CNN.

- Važemo sve što stavljamo u avione: od obroka za putnike do njihove prtljage - rekao je Alastair James, specijalist za poboljšanje upravljanja teretom u Air New Zealandu.

- Kada je riječ o putnicima, posadi i prtljagi, baratamo s prosjecima koje će nam dati ova anketa - dodao je James.

Air New Zealand kaže da će mu ti podaci otkriti kolike terete nose njihovi zrakoplovi te kako je taj teret unutar pojedinog zrakoplova raspoređen. Unatoč tome, nisu svi spremni svoju kilažu podijeliti s drugima. Avioprijevoznik to zna te će vaganje biti anonimno.

Proces vaganja putnika izgledat će ovako: putnik će prije ulaska u zrakoplov stati na digitalnu vagu koja će zabilježiti njegovu težinu te potom taj podatak proslijediti anketarima. Djelatnici Air New Zealanda neće moći vidjeti koliko je koji putnik težak. Dok se budu vagali putnici, vagat će se i njihova prtljaga.

Ovo nije prvi put da Air New Zealand važe putnike koji putuju njegovim zrakoplovima. Putnike koje su putovali unutar Novog Zelanda vagao je 2021. godine. Anketu o težini putnika na međunarodnim avioprijevoznik je trebao već provesti, međutim spriječila ga je pandemija koronavirusa.

U anketi će sudjelovati putnici koji iz Aucklanda putuju za New York.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 04:32