NOVI SUKOBI NA GRANICI

Azerbajdžan zarobio šestoricu armenskih vojnika: ‘Pokušali su prijeći na naš teritorij...‘

Baku je u utorak odbacio tvrdnje da je pucao na armenske položaje, a Jerevan tvrdi da je u toj pucnjavi ubijen jedan njihov vojnik
Armenski vojnici/Ilustracija
 Karen Minasyan/AFP

Azerbajdžan je u četvrtak u ranim satima zarobio šest armenskih vojnika, objavila su ministarstva obrane dviju država koje su prošle godine ratovale oko regije Nagorno Karabaha.

Azerbajdžansko ministarstvo obrane optužilo je armenske vojnike da su pokušali prijeći na teritorij Azerbajdžana, prenosi agencija Reuters.

Armensko ministarstvo objavilo je kako su vojnici provodili inženjersku misiju na graničnom području istočne regije Gegharkunik.

„Provode se nužne mjere kako bi se vratili uhvaćeni vojnici“, dodalo je armensko ministarstvo.

Armenija je ranije ovaj mjesec optužila Azerbajdžan da je poslao svoje vojnike preko granice, što je pokazalo krhkost mirovnog sporazuma između dviju zemalja u čijem je postizanju posredovala Rusija, a koji je zaustavio šest tjedana borbe između etnički armenskih snaga i azerbajdžanske vojske u Nagorno Karabahu prošle godine.

Azerbajdžan je u tom sukobu uspio protjerati armenske snage s dijelova teritorija koji su kontrolirale od devedesetih godina u toj regiji.

Baku je u utorak odbacio tvrdnje da je pucao preko granice na armenske položaje. Jerevan tvrdi da je u toj pucnjavi ubijen jedan od njezinih vojnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2022 07:40