HOROR U NJEMAČKOJ

Azilant nožem izbo dvije djevojčice dok su išle u školu: Jedna je preminula, druga je teško ozlijeđena

Policija je u priopćenju pozvala javnost da ne koristi ovaj slučaj za poticanje sumnji prema strancima ili tražiteljima azila

Ilustracija

 Matthias Wehnert/Alamy/Alamy/Profimedia/Matthias Wehnert/alamy/alamy/profimedia

Tražitelj azila iz Eritreje (27) nožem je napao dvije djevojčice dok su išle u školu u južnoj Njemačkoj. 14-godišnjakinja je umrla, a 13-godišnjakinja je teško ozlijeđena. Iz policije su potvrdili da je osumnjičenik u ponedjeljak ujutro izašao iz skloništa za izbjeglice u Illerkirchbergu i napao učenice, prenosi BBC.

Njemačka policija uhitila je osumnjičenika nakon što su pretražili obližnju zgradu. Pronašli su ga s nožem za koji sumnjaju da je korišten u napadu, a privedena su još dvojica muškaraca. Glavni osumnjičeni trenutno se nalazi pod policijskim nadzorom u bolnici gdje se liječi od neutvrđene ozljede.

Policija je u priopćenju pozvala javnost da ne koristi ovaj slučaj za poticanje mržnje prema strancima ili tražiteljima azila. - Sve povezano s ovim incidentom zasad je potpuno nejasno, rekao je novinarima glasnogovornik policije Wolfgang Juergens.

Lokalni mediji javili su da se trinaestogodišnja djevojčica oporavlja od ozljeda i nalazi se izvan životne opasnosti. Prema popisu iz 2015. godine, Illerkirchberg je gradić s manje od pet tisuća stanovnika, a gradonačelnik Markus Haeussler rekao je da su svi u šoku.

- Žao mi je ubijene djevojke i iskreno se nadam da će se ozlijeđena djevojka oporaviti. Policija intenzivno istražuje pozadinu cijelog slučaja, napisala je ministrica unutarnjih poslova Nancy Faeser na Twitteru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 03:27