PREDSJEDNIČKA KAMPANJA

'BACAO SAM UROKE NA BIJELCE' Južnoafrički predsjednik progovorio o svojoj voodoo prošlosti

 AFP

Južnoafrički predsjednik Jacob Zuma priznao je kako je na bijelce bacao uroke. U sklopu predsjedničke kampanje na sjeveru zemlje na rodnom Zulu jeziku narodu je govorio o svojoj voodoo prošlosti.

- Prakticirao sam vračanje i bacao čarolije na farmere tijekom apartheida - kazao je Zuma stanovnicima sela KaNyamazane i dodao:

- Kad izbori završe, doći ću ponovno ovdje. Ako moja stranka osvoji više od 90 posto glasova u vašem selu, doći ćemo zaklati krave i tako proslaviti. Ako bude manje od 90 posto, neću doći - zaprijetio je te dodao kako će njegova stanka Afrički nacionalni kongres nastaviti vladati Južnom Afrikom zauvijek.

- Bit ćemo zauvijek na čelu vlade, koliko god se to nekima ne sviđalo - kazao je Zuma za čiju se stranku predviđa da će dobiti izbore sa 60 posto, što će dokazati gubitak dosadašnje potpore.

Naime, javnost smatra kako se predsjednik Zumba obogatio za vrijeme mandata - sagradio je imanje vrijedno 12 milijuna eura od novca poreznih obveznika.

Mnogi južnoafrički politički komentatori smatraju da će Zuma i njegova stranka zbog pada popularnosti igrati na priče o rasizmu kako bi osvojili podršku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 22:29