MUNJEVITA REAKCIJA

Baerbock obećala Ukrajini novo oružje, stigla u Odesu, a onda je uslijedio neugodno iznenađenje: ‘Hitno! Sklonite se!‘

Takve izviđačke bespilotne letjelice obično su praćene izravnim zračnim napadima

Annalena Baerbock u Ukrajini

 Thomas Trutschel/Imago Stock&people/Profimedia/Thomas Trutschel/imago Stock&people/profimedia

Njemačka ministrica vanjskih poslova Annalena Baerbock morala je u nedjelju prekinuti posjet vodovodu u južnoj Ukrajini kada je uočena ruska špijunska letjelica, rekao je dužnosnik Foreign Officea, piše Yahoo news.

Baerbock je bila u posjetu ukrajinskom gradu Mikolajivu tijekom vikenda kada su članovi izaslanstva zamoljeni da se brzo vrate do oklopnih vozila u konvoju nakon što je ruski dron primijećen kako leti iznad područja vodovoda.

Takve izviđačke bespilotne letjelice obično su praćene izravnim zračnim napadima, rekao je dužnosnik, ističući da je ostanak u pokretu najbolji odgovor u takvim slučajevima.

Špijunski dron zatim je slijedio Baerbockin konvoj prije nego što se okrenuo. Ubrzo nakon što je Baerbockina kolona otišla, u regiji Mikolajiva zračna uzbuna je trajala 15 minuta.

Baerbock je već morala otići u sklonište u južnom ukrajinskom lučkom gradu Odesi u subotu navečer kada su se sirene za zračnu uzbunu počele oglašavati u središtu grada.

Kako javlja novinar DPA, Baerbock je bila u skloništu svog hotela zajedno s članovima svoje delegacije i drugim gostima. Ljudi iz delegacije javili su da se radilo o raketnom alarmu.

Zatim se čula eksplozija u regiji Odese. Ostalo je nejasno je li došlo do pogotka projektila ili je ukrajinska protuzračna obrana odbila projektil.

Pojedinosti o mogućoj šteti ili žrtvama isprva nisu bile poznate. Neposredno prije Baerbockina posjeta, dva napada ruskih dronova ostavila su ukupno četiri mrtve osobe i nekoliko ozlijeđenih u gradu Odesi, piše Yahoo news.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 10:24