UBIO IH HAMAS

Baka (80) i unuka (12) nađene mrtve; Tijekom napada djevojčica poslala mučnu poruku u kojoj šapuće: ‘Mama, bojim se...‘

Pronađena su tijela Noye Dan, 12-godišnje djevojčice s autizmom, i njezine bake Carmele (80)
 X

Izrael je objavio da su jučer pronađena tijela dvije nestale osobe iz kibuca Nir-Oz u južnom Izraelu koje je 7. listopada napao Hamas.

To su Noya Dan, 12-godišnja djevojčica s autizmom, i njezina baka Carmela (80). Nije navedeno gdje su tijela pronađena.

- Ovu prelijepu 12-godišnju djevojčicu s autizmom oteli su iz kuće Hamasovi teroristi i odveli je u Gazu. Noya je osjećajna, ljubazna, duhovita i veliki obožavatelj Harryja Pottera - objavile su izraelske vlasti na društvenim mrežama te pozvale književnicu J.K. Rowling da im pomogne iznijeti njezinu priču u javnost.

Ranije ovog tjedna, Abbey Onn, koja se preselila u Tel Aviv prije osam godina, izjavila je za CBS News da je pet članova njene obitelji uzeto za taoce. Carmela Dan (80), Ofer Kalderon (50), Sahar Kalderon (16), Erez Kalderon (12) i Noya Dan (12), živjeli su u Nir-ozu.

Kako smo ranije pisali, Izraelka Galit Dan (53) ispričala je da je njena kći Noya išla prespavati kod svoje 80-godišnje bake Carmele kada se dogodio stravični napad terorista iz Gaze.

12-godišnja djevojčica majci je poslala mučnu glasovnu poruku u kojoj šapuće: "Mama, bojim se. U kući ima ljudi. Pomozi mi."

- Te životinje su došle po njih. Ne znamo ništa, no tijela nisu pronađena pa sumnjamo da su otete. Proživljavamo noćnu moru svakog roditelja, rekla je prošlog tjedna Dan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 01:06