PREKINUTA MOLITVA

Bangladeš: U eksploziji u džamiji poginulo 11 osoba, sumnja se da je plin izazvao detonaciju

Ukupno 37 žrtava s ozbiljnim ranama prevezeno u državni institut za opekline, većina žrtava u kritičnom stanju.
Rođaci umrlih plaču ispred bolnice
 AFP

Broj mrtvih od požara uzrokovanog eksplozijom u džamiji nedaleko od Dhake, glavnog grada Banglageša, popeo se na jedanaest, rekli su policija i liječnici.

Eksplozija se dogodila u petak navečer kad su muslimanski vjernici završavali svoje večernje molitve u džamiji Baitus Salat Jame Masjid u okrugu Narayanganj, oko 25 kilometara južno od Dhake, rekao je policajac Zayedul Alam.

Dodao je da je 37 od 40 žrtava s ozbiljnim ranama prevezeno u državni institut specijaliziran za opekline i plastične operacije u Dhaki.

Tijekom noći, deset ljudi je umrlo u bolnici, rekao je novinarima liječnik Partha Sankar Paul.

Sedmogodišnji dječak, koji je imao opekline na 95 posto tijela, umro je nekoliko sati nakon što je primljen u bolnicu, rekao je šef instituta Samanta Lal Sen.

image
Rođaci umrlih plaču ispred bolnice
Munir Uz Zaman/AFP

Ranije je rekao novinarima da je većina žrtava u kritičnom stanju.

Televizijske snimke pokazale su kako rođaci umrlih plaču ispred bolnice.

Vatrogasci i odjel civilne obrane, koji su ugasili požar i spasili žrtve, rekli su da je moguće da je curenje plina izazvalo eksploziju.

"Najprije, sumnjamo da je nakupljanje plina ispod džamije možda izazvala eksploziju", rekao je vatrogasac Abdullah Al Arefin.

Šest klimatskih uređaja eksplodiralo je u džamiji, rekao je dodavši da je pokrenuta istraga da se utvrde uzroci nesreće.

Policijska jedinica zadužena za deaktiviranje bombi također je prikupila dokaze s poprišta kako bi ispitala prirodu eksplozije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 08:08