MISIJA NATO-a

Banožić hrvatskim vojnicima u Litvi: ‘Vi svjedočite o vjerodostojnosti hrvatske države‘

Banožić se u sklopu službenog posjeta 3. hrvatskom kontingentu sastao i s ministrom nacionalne obrane Litve Arvydasom Anušauskasom

Arvydas Anušauskas i Marioa Banožić

 MORH

Hrvatski ministar obrane Mario Banožić poručio je hrvatskim vojnicima u Litvi kako svojim djelovanjem jasno svjedoče o vjerodostojnosti hrvatske države, priopćio je u ponedjeljak MORH.

„Svojim djelovanjem pokazujete hrvatsku odlučnost u doprinosu očuvanja stabilnosti i sigurnosti svih nas. I vrlo jasno svjedočite o vjerodostojnosti hrvatske države“, kazao je Banožić.

S Banožićem je 3. hrvatski kontingent upućen u NATO aktivnost Ojačane prednje prisutnosti u Litvi posjetio i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga admiral Robert Hranj, zapovjednik Hrvatske kopnene vojske Oružanih snaga Boris Šerić i vojni izaslanik SAD-a u Hrvatskoj brigadir Matthew Denny.

Banožić je u govoru vojnicima podsjetio kako više od godinu dana traje ruska agresija na Ukrajinu te da je Hrvatska stala "u obranu vrijednosti ne samo demokracije, već prije svega morala, etičnosti i mira".

image

Hrvatski kontingent u Litvi

MORH

„Uvijek ćete imati i apsolutnu potporu Ministarstva obrane i Vlade Republike Hrvatske. Nastavit ćemo činiti sve što je u našoj mogućnosti za daljnje poboljšanje vaših prava i uvjeta rada. Iznimno cijenimo sve što činite za doprinos izgradnji mira i sigurnosti“, kazao je ministar obrane.

Banožić se u sklopu službenog posjeta 3. hrvatskom kontingentu sastao i s ministrom nacionalne obrane Litve Arvydasom Anušauskasom u vojarni „Veliki Hetman Jonušas Radvila“ u Rukli.

Razgovarali su o situaciji u Ukrajini, političko-sigurnosnoj situaciji u jugoistočnoj Europi i o bilateralnoj obrambenoj suradnji dviju država, dok su potvrdili dobre bilateralne odnose i suradnju u sklopu NATO-a, istaknuvši kako postoji potencijal u suradnji obrambenih industrija dviju zemalja.

image

Ministar Banožić u posjetu hrvatskom kontingentu u Litvi

MORH

„Hrvatska podržava produbljenje NATO-EU strateškog partnerstva. Vjerujemo kako će NATO samit u Vilniusu dati konkretne rezultate koji će ponovno pokazati zajedništvo i snagu unutar Saveza i nastaviti euroatlantski put u daljnjoj prilagodbi geopolitičkim i sigurnosnim realnostima“, rekao je ministar Banožić.

“Uvjerenja smo da euroatlantska integracija ima ključnu ulogu u postizanju i održavanju stabilnosti, mira i prosperiteta cijele regije”", dodao je, navodi se u priopćenju MORH-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. rujan 2023 17:01