KONAČNA ODLUKA

Barack Obama: Nećemo objaviti fotografije. Al-Qa'ida zna da je Bin Laden mrtav

Zbog objavljivanja fotografija američke snage u Afganistanu i drugdje u svijetu mogle bi biti u opasnosti
 AP

Američki predsjednik Barack Obama donio je odluku o neobjavljivanju gnjusnih fotografija ubijenog Osame bin Ladena. Kako je rekao Obama u intervjuu za tv-postaju CBS, zbog objavljivanja fotografija u javnosti američke snage u Afganistanu i drugdje u svijetu mogle bi se naći u opasnosti.

SPECIJAL: OSAMA BIN LADEN JE MRTAV

"To nismo mi. Nama ne trebaju trofeji. Nema sumnje da je Osama mrtav. Zasigurno sumnje nema niti među pripadnicima al-Qa'ide. Stoga smatramo da je objavljivanje fotografija apsolutno nepotrebno. Nikada više nećemo vidjeti Osamu da hoda Zemljom.", rekao je Obama za CBS-ovu emisiju "60 minutes".

Republikanac Mike Rogers, predsjednik Odbora obavještajnih službi, izjavio je da bi prikazivanje fotografija potaknulo negativnu reakciju svjetske javnosti prema Americi i moglo potkopati suradnju drugih obavještajnih službi s američkom. Također je napomenuo da teoretičari zavjera neće biti uvjereni što god da SAD uradi.

Podsjetimo, danas je u Bijeloj kući trajala debata o objavljivanju užasnih fotografija na kojima se, prema tvrdnjama jednog američkog dužnosnika CNN-u, vidi Osamino lice s ogromnom otvorenom ranom preko oba oka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 18:34