GAF UGLEDNE TELEVIZIJE

BBC ponovo razljutio gledatelje: U izboru za žensko lice godine nominirali - pandu

Gledatelji su nezadovoljstvo izrazili ljutitim 'tweetovima', mailovima i 'postovima' na Facebooku
 AP Photo / Andrew Milligan/PA

LONDON - BBC je u kratkom periodu od mjesec dana čak dva puta uspio razbjesniti svoje gledatelje. Naime, nakon što se našao na udaru jer je u izboru za sportaša godine nominirao samo muškarce, sada je u izboru za ženu godine nominirao i jednu - pandu.

Odluka da se lice Sweetie ili Tian Tian, ženke pande koja je početkom prosinca uz stigla iz Kine na posudbu u edinburški zoološki vrt što je u javnosti izazvalo veliko zanimanje, izazvala je pravi val bijesa među gledateljima koji su svoje nezadovoljstvo izrazili ljutitim tweetovima, mailovima i 'postovima' na Facebooku.

Među nezadovoljnicima je i bivši premijer John Prescott.

- Dakle, BBC nije mogao naći ženu za sportašicu godine, ali je za žensko lice 2011. uspio pronaći pandu - napisao je Prescott na Twitteru.

Prosvjed je uputila i laburistička zastupnica Stella Creasy.

- Neka se Sweetie ne uvrijedi, ona je sigurno najbolja u svojoj klasi, ali u naslovu je 'žena', a ne 'ženka' godine - objašnjava Creasy.

Osim činjenice da se i jedna panda nalazi na popisu za ženu godine kritičari su BBC-u zamjerili i što je četvrtina kandidatkinja izabrana na temelju braka. Posebno se ističu Pippa Middleton, šogorica princa Williama, Južnoafrikanka Charlene Wittstock, supruga monegaškoga princa Alberta kao i španjolska milijarderka, 85-godišnja vojvotkinja od Albe koja se nedavno udala za 24 godine mlađega državnog službenika .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. lipanj 2024 01:31