TRAJE ISTRAGA, ALI...

Bečka policija oglasila se o snimci o kojoj bruji pola Europe: ‘Nažalost, postoji jedan veliki problem...‘

‘Postoji ta snimka o jednom događaju koji se u subotu popodne dogodio na jednoj tramvajskoj stanici‘, rekao je glasnogovornik bečke policije

Djevočica sa snimke i Danka Ilić

 Screenshot X/

Nakon što se pojavila video snimka iz austrijskog grada Beča na kojoj se navodno može vidjeti djevojčica koja podsjeća na nestalu dvogodišnju Danku Ilić, glasnogovornik bečke policije Markus Dietrich rekao je da se snimka istražuje te da o njoj ne može govoriti, piše Blic.

Dietrich je da dodao da dosta vremena prošlo između nastanka snimke i dojave koja je upućena austrijskoj policiji.

- Postoji ta snimka o jednom događaju koji se u subotu popodne dogodio na jednoj tramvajskoj stanici. Bečka policija pokušava pronaći dvije žene koje se nalaze na snimci - rekao je Dietrich.

Dopisnica Radiotelevizije Srbije iz Beča rekla je da će austrijska policija bez problema pronaći te dvije osobe ako su one još uvijek u glavnom gradu Austrije. Međutim, postoji mogućnost da se njih dvije već otišle u Mađarsku ili Rumunjsku.

Dietrich je rekao da je način na koji je taj video došao do policije problematičan. Dodao je da oko 10 sati prošlo prije nego što je video poslan srpskoj policiji, koja je zatim kontaktirala austrijske snage reda i sigurnosti.

Glasnogovornik je rekao da će se doznati prikazuje li video nekakvu nesumnjivu svakodnevnu situaciju, odnosno radi li se o djetetu tih dvaju žena ili jedne od tih dvaju žena.

Marko Blagojević, veleposlanik Srbije u Austriji, rekao je da su austrijska i srpska policija u kontaktu te da dobro surađuju.

Nestanak Danke Ilić je prijavljen u utorak 26. ožujka u 13:45.

Djevojčica je, prema riječima majke Ivane Ilić, nestala u trenutku kad je ona otišla do automobila da trogodišnjem sinu da vodu. Od tog dana se Danki gubi svaki trag.

- Na dan nestanka Danka je na sebi imala ljubičastu trenirku, maslinasto-zelenu jaknu i crne patike, a kosa joj je bila vezana u rep.

Interpol za Ilić izdao žutu potjernicu.

Svi članovi obitelji majke i oca nestale Danke Ilić ovih će dana policiji dati iskaz.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. travanj 2024 23:19