NOVA AFERA

Berlusconi opet u središtu seks-skandala: Spavao s mladom Ruby (17) iz Maroka?

 AFP

RIM - Talijanski premijer Silvio Berlusconi opet se okliznuo o maloljetnicu. Njegovi odvjetnici tvrde suho da s njom nije spavao. I sama maloljetnica, Ruby R. (17), tvrdi da između nje i Berlusconija nikad nije bilo ničega. Osim love. Ali dva su detalja izbila u javnost, ponajprije marom rimske Repubblice.

Bez dokumenata

Prvi je da su baš zbog te Ruby pod istragom modni poduzetnik Dario “Lele” Mora, novinar Emilio Fede, te Nicole Minetti (plesačica, pa zubna higijeničarka Berlusconija, pa zastupnica u Oblasnom vijeću Lombardije). Sve troje su okrivljeni za favoriziranje prostitucije. Drugi je da je malena prijavljena zbog krađe 3000 eura, privedena u policiju, gdje je ustanovljeno da nema dokumenata. I taman su se spremili uslikati je, kad upada šefica i kaže: “Puštajte je!” Objašnjava da je na višim katovima rusvaj, da je bijesan zvao Pietro Ostuni, šef kabineta predsjednika Vlade, da je Ruby unuka H osnija Mubaraka. “Tko je Mubarak?” pita policajac. “Egipatski predsjednik”, odgovara šefica. I objašnjava da prijeti diplomatski skandal.

Mala izlazi, vani je čeka Nicole Minetti (25), kojoj je dežurni tužilac za maloljetnike ekspresno povjerio maloljetnicu u skrbništvo i koja zatim - tvrdi la Repubblica - telefonira Berlusconiju, a onda i curi dodaje mobitel. I skupa se voze u noć, gdje je već 28. svibnja.

Ipak Marokanka

Mala ipak nije Mubarakova unuka, nije ni Egipćanka nego Marokanka, podaci dolaze do tužilaca, pa je krenula istraga protiv trojke s početka članka. Zasad. Jer ako je istina ono što prenose novine, postoji drugo pitanje: zašto predsjedništvo Vlade intervenira u korist neke kradljivice?

‘Svejedno te volim’

U toku te istrage Ruby odgovara istražiteljima. Pa tako veli da se druži sa starijim muškarcima otkako je navršila 15. I kaže da joj je premijer u svibnju, preko mobitela Nicole Minetti, rekao: “Nisi Egipćanka, nisi punoljetna, ali te svejedno volim”. “Od tada se nismo vidjeli, ali se povremeno čujemo telefonski”, tvrdi Ruby. Naime, kaže također, Berlusconiju je slagala da ima 24 godine i da je Egipćanka. Kako je to počelo? Evo što tvrde talijanska glasila:

Neka Caterina P., ljubiteljica diskača, odlazi u jedan od njih s prijateljicama. Idu kući malo prije zore, ondje su upoznale Ruby R. Caterina kaže: “Idemo svi spavati kod mene!” Kasnije tog jutra, dok Ruby spava, Talijanke silaze na doručak. Vraćaju se, nema Ruby, nema 3000 eura, nema nakita.

Slučajno je spazila

Pukim slučajem Caterina je kasnije ugledala Ruby u centru za wellness u Milanu i zvala policiju. Policija je skupila malenu. Pitaju je gdje stanuje, ona daje adresu, ali ondje nema nikoga. Normalno, objašnjava Ruby, ja ondje stanujem s prijateljicom koja se bavi escortom, pa je ona često vani. Cura maloljetna, bez dokumenata - čeka je centar za identifikaciju, pa protjerivanje. Ali Ruby ima mobitel i u njemu poneki dobar broj.

Do tih brojeva je došla, kažu, igrom slučaja. Bila je na natjecanju za miss na Siciliji, kad je u žiriju bio i Emilio Fede (79), novinar i kockar, odan Berlusconiju. Fedeu se sviđa, obećava joj pomoć u karijeri.

Upućuje je na Lelea Moru, koga je Ruby potražila, a onda i sa samim Berlusconijem. Fede je rekao da malu nije vidio nikada ranije, nego na večeri kod Berlusconija - ali na internetu je lako ustanoviti da laže: ondje su podaci o izboru miss.

Na saslušanju u srpnju Ruby kaže da je triput bila na večeri u Arcoreu, Berlusconijevoj glavnoj privatnoj rezidenciji, da je ondje bilo još zgodnih dama.

Samo 10 zakona

U nekoliko mjeseci, tvrdi, dobila je od Berlusconija darova u vrijednosti većoj od 150.000 eura. I još da ju je on nagovorio da se predstavlja kao Mubarakova unuka, kako bi objasnila odakle joj sve to. Sljedeći bi mogao biti objašnjenje zašto je kabinet reagirao? Jer je šef dobar prema mladim Arapkinjama, uz dlaku svome pajdašu Umbertu Bossiju, dok mladim nezaposlenim Talijankama sugerira da se udaju za bogataša? Ili zato što bi mogao biti ucijenjen? Ili iz odgovornosti?

U međuvremenu je objavljen podatak da je talijanski Parlament (945 izabranih članova) u godinu dana izglasao čak 10 zakona. Sve ostalo vrijeme se bakće raznim prijedlozima zakona o Berlusconijevoj sudskoj nekažnjivosti. Budući da raspolaže većinom i povjerenjem - valjda zna čemu mu to treba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 21:14