BEZ DOKAZA

Berlusconi oslobođen, u sudnicu stigle djevojke s ‘Bunga Bunga tuluma‘, pojavila se i famozna Ruby

Skandal oko ‘Bunga Bunga‘ zabava pridonio je njegovu padu s mjesta premijera 2011., što je predstavljalo i kraj njegove četvrte vlade

Ruby i Marysthell Garcia Polanco

Talijanski sud u srijedu je bivšeg premijera Silvija Berlusconija oslobodio optužbi za podmićivanje svjedoka u slučaju maloljetničke prostitucije koji je više od desetljeća pratio tog konzervativnog političara.

Berlusconi je optužen da je potplatio 24 osobe, većinom mlade goste na njegovim "Bunga Bunga" zabavama, kako bi lažno svjedočili u prethodnom suđenju gdje je bio optužen za plaćanje seksa 17-godišnjoj marokanskoj plesačici u noćnom klubu.

image

Marysthell Garcia Polanco

Piero Cruciatti/Afp
image

Ruby

Piero Cruciatti/Afp
image

Ruby

Piero Cruciatti/Afp

Optužbi je oslobođeno i ostalih 28 optuženika u istom slučaju.

Tužitelji su za Berlusconija, čija je stranka Forza Italia sastavni dio vladajuće talijanske konzervativne koalicije premijerke Giorgie Meloni, tražili šestogodišnju zatvorsku kaznu.

Berlusconi (86) odbacio je optužbe i rekao da je žrtva višegodišnje zavjere sudaca da ga izbace iz politike.

image

Ruby

Piero Cruciatti/Afp
image

Marysthell Garcia Polanco

Piero Cruciatti/Afp
image

Ruby

Piero Cruciatti/Afp

Skandal oko "Bunga Bunga" zabava pridonio je Berlusconijevu padu s mjesta premijera 2011., što je predstavljalo kraj njegove četvrte vlade.

Na kraju je oslobođen u prvom slučaju, a žalbeni sud je presudio da, iako je platio tinejdžerici za seks, nije bilo dokaza da je znao da je maloljetna. Ponovno se našao na optuženičkoj klupi nakon što je optužen za podmićivanje svjedoka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 15:55