‘HVALA BOGU‘

Bernie Sanders: ‘Nevažno je hoće li Trump priznati poraz, ključ je da prestane patološko laganje‘

Gostujući nekoliko dana uoči izbora u emisiji NBC-a "The Tonight Show" Sanders je predvidio gotovo sve što se dogodilo na izborima
 Joseph Prezioso

Bivši demokratski kandidat za predsjedničku nominaciju Bernie Sanders rekao je kako je nevažno hoće li dosadašnji predsjednik Donald Trump priznati poraz pobjedniku na predsjedničkim izborima Joeu Bidenu.

"Hvala Bogu, pobijedila je demokracija, stoga samo želim Joeu i Kamali sve najbolje u vođenju naše zemlje", rekao je senator za CNN, misleći na izabranog predsjednika i potpredsjednicu Harris.

"Hoće li Trump priznati poraz ili neće je nevažno. Joe Biden je pobijedio na izborima i on će biti inauguriran", dodao je.

Bivši demokratski kandidat za predsjedničku nominaciju već je ranije, dok je Biden sve izrazitije preuzimao vodstvo tijekom prebrojavanja glasova u ključnim državama, poručio u video poruci da "pozdravlja očitu pobjedu Joea Bidena".

Također je istaknuo kako se na ovim izborima radilo o tome da se "zaustavi patološko laganje u Bijeloj kući".

Gostujući nekoliko dana uoči izbora u emisiji NBC-a "The Tonight Show" Sanders je predvidio gotovo sve što se dogodilo na izborima, veliki priliv glasova poštom i Trumpovo optuživanje za prevaru i odbijanje priznavanja poraza.

Sander je bio protukandidat Joea Bidena i Kamale Harris u utrci na demokratsku nominaciju za predsjedničke izbore.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. kolovoz 2022 03:30