MAMA I KĆERKA SU DOBRO

BESKUĆNICA RODILA IZA BAZILIKE SVETOG PETRA Vatikanski biskup dobro je znao tko je Rumunjka: 'Nudio sam joj smještaj, ali je odbila'

 gettyimages

Rumunjska beskućnica stara 36 godina u noći na srijedu rodila je kći iza bazilike svetog Petra u Vatikanu, objavio je glasnogovornik Svete Stolice otac Federico Lombardi.

Oko 2:30 sati, dok je temperatura bila malo ispod ništice, policijska ophodnja opazila je mladu ženu koja je tražila pomoć. Hitna nije stigla dovoljno brzo i djevojčica je stigla na svijet na ulici. Policajci su pripomogli porođaju.

Majka i kći su poslije odvezene u bolnicu i obje se osjećaju dobro. U srijedu ujutro ih je posjetio biskup Kontrad Krajewski, djelitelj Papine milostinje.

Krajewski poznaje ženu od prije i već joj nekoliko puta nudio smještaj, što je ona odbila. Sada joj je prenio poziv pape Franje da godinu dana živi u utočištu koje vode Misionarke ljubavi, red koji je osnovala Majka Tereza.

"To je prijedlog, ne znamo hoće li ga prihvatiti", rekao je Lombardi.

Oko Vatikana živi mnogo beskućnika, a broj im se povećao otkako je Franjo izabran.

Biskup Krajewski postavio je besplatne tuševe za beskućnike u Berninijevim kolonadama i podijelio stotine kišobrana i vreća za spavanje. Organizirao im je i posjet Sikstinskoj kapeli i cirkusu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 01:41