DANSKE PROSTITUTKE:

Besplatan seks za sve sudionike konferencije o klimi

 COP15

Revoltirane odlukom gradskih vlasti da suzbiju prostituciju, prijateljice noći odlučile su za vrijeme održavanja UN-ove Konferencije o klimatskim promjenama u Kopenhagenu (CP15) svim sudionicima ponuditi besplatne usluge.

Vlasti su nazvale oko 160 hotela zatraživši da gostima tijekom summita sljedeći tjedan ne nude prostitutke. U sklopu njihove kampanje u hotelima se također dijele razglednice sa sloganom 'Budite samoodrživi – ne kupujte seks'.

- Kao gradonačelnici dužnost mi je paziti na imidž Kopenhagena tijekom summita, a mislim da je žalosno da se žene mogu kupiti za novac – rekla je Ritt Bjerregaard.

Međutim, organizacija prostitutki SIO, koja okuplja osamdesetak žena, pokrenula je svoju protukampanju.

– To je diskriminacija. Ritt Bjerregaard zloupotrebljava svoj položaj i moć sprječavajući nas da radimo svoj legalan posao – rekla je glasnogovornica SIO Susanne Moller.

- Svi delegati koji dolaze u Kopenhagen na summit o klimi moći će razglednice upotrijebiti kao način plaćanja, nakon što predaju zahtjev na našoj internetskoj stranici, rekla je Moeller i dodala kako 'ponuda vrijedi tijekom čitavog trajanja summita'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 15:15