‘KOTRLJAT ĆE SE GLAVE‘

Bez karte ušao u avion, izveo neviđeni trik, a onda posve ‘ispario‘: ‘Ako ga vidite, nemojte mu prilaziti!‘

Javnost se pita što sprječava naoružane terorista da se, jednako kao i 46-godišnji Britanac, ne ukrcaju neprimjećeni u avion

Craig Sturt

 Fotografija britanske policije

Putnik bez avionske karte uspio se ukrcati na avion u londonskom Heathrowu i nesmetano letjeti do New Yorka. To je učinio tako što se priljubio uz drugog putnika i tako ga pratio kroz sigurnosne i kontrolne točke za putovnice na Heathrowovom terminalu 5., piše Daily Mail.

Craig Sturt je uhićen kada je sletio u New York, a navodi se kako je tijekom leta uživao u besplatnoj hrani i piću u zrakoplovu British Airwaysa.

Amerikanci su otkrili i kako kod sebe nije imao nikakvih dokumenata te su ga poslali čarter letom natrag u Ujedinjeno Kraljevstvo. Sturt je predan britanskoj policiji u 20 sati na Božić, kada je i uhićen, pa odveden u bolnicu u engleskom Readingu. No nezaposleni 46-godišnjak ubrzo je pobjegao iz bolnice, a od tada ga nitko nije vidio. Sada se nalazi na policijskoj tjeralici.

- Visok je 180 centimetara, ima kratku smeđu kosu. Ako ga vidite, nemojte mu prilaziti. Umjesto toga nazovite policiju, upozoravaju službe. Sturt je navodno posljednji put viđen kako podiže 200 funti s bankomata u londonskoj podzemnoj željeznici.

image

Craig Sturt

Fotografija britanske policije

Amerikanci su bijesni

Riječ je ozbiljnom propustu britanskih sigurnosnih službi. Smatralo se da, nakon povećane razina sigurnosti koje su uvedene nakon 11. rujna, kao i tehnološkog napretka, nije moguće samo tako ušetati u avion.

Britanski mediji pišu kako im izvori otkrivaju da su Amerikanci bijesni na Britance i kako će se "kotrljati glave" odgovornih za sigurnost. Javnost se pita što sprječava naoružane teroriste da se, jednako kao i Sturt, neprimijećeni ukrcaju u avion.

- Svi ljudi koji idu u zračnu zonu podliježu sigurnosnoj provjeri, uključujući pojedinca uključenog u ovaj slučaj. Podržavamo vlasti u njihovoj istrazi koja je u tijeku, odgovorila je glasnogovornica londonske zračne luke Heathrowa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 12:05