NA SUDU U SARAJEVU

Bezobzirnom ubojici 19-godišnjeg mladića i njegovim pomagačima određen jednomjesečni pritvor

Tijekom dosadašnje istrage utvrđeno je i kako je Adem Šuman ovisnik o narkoticima i uz to je višestruko kažnjavan

Građani Sarajeva izašli su na ulice nakon ubojstva Farisa Pendeka

 Antonio Balic/CROPIX

Županijski sud u Sarajevu u četvrtak je odredio pritvor Ademu Šumanu (23), osumnjičenom za bezobzirno ubojstvo 19-godišnjeg mladića počinjeno u nedjelju, kao i još dvojici mlađih muškaraca osumnjičenih da su ubojici pomogli u pokušaju bijega.

Jednomjesečni pritvor sud je odredio zbog opasnosti od bijega i mogućeg utjecaja na svjedoke.

Tijekom ročišta za određivanje pritvora, županijska tužiteljica upozorila je kako je Šuman na bezobziran način ubio Farisa Pendeka (19) nakon bizarne svađe u prometu.

Prema dosad prikupljenim dokazima, Šuman je započeo svađu s trojicom mladića koji su bili u automobilu te se s njima želio fizički obračunati.

Nakon toga je posegnuo za oružjem koje je imao u svom automobilu i pritom pucao na drugo vozilo u kojem je sjedio Pendek, koji uopće nije sudjelovao u svađi.

"Ovo kazneno djelo je školski primjer kaznenog djela ubojstva pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju", rekla je na ročištu tužiteljica Iva Kurilić.

Tijekom dosadašnje istrage utvrđeno je i kako je ubojica ovisnik o narkoticima i uz to je višestruko kažnjavan.

Obrana je pak tražila da Šuman ostane na slobodi uz tvrdnje kako se u protivnom nema tko skrbiti o njegovoj malodobnoj kćeri i drugim članovima obitelji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 20:31