NAKON OLUJE

Biden Floridi obećao pomoć nakon uragana Ian: ‘Tek se počinje s procjenama stvarne štete, mjerit će se u milijardama‘

Tijekom svoga puta, Biden će helikopterom pogledati u kojoj mjeri je oštećen Fort Myers na Floridi

Joe Biden

 Olivier Douliery/Afp

Američki predsjednik Joe Biden doputovao je u srijedu na Floridu kako bi obećao pomoć toj saveznoj državi u oporavku od uragana Iana, a trebao bi se sastati s guvernerom Ronom DeSantisom, mogućim suparnikom na predsjedničkim izborima 2024.

Demokratski predsjednik i republikanski guverner ne dijele mišljenje u mnogim pitanjima, uključujući klimatske promjene, koje stručnjaci smatraju krivcem za vrlo intenzivne uragane.

Biden i njegova supruga Jill stigli su u Fort Myers u rano poslijepodne u srijedu, dva dana pošto što su posjetili Portoriko koji je prošli mjesec udario uragan Fiona.

Čelnica Agencije za upravljanje hitnim situacijama, Deanne Criswell, rekla je da će saveznu vladu koštati milijarde dolara da pomogne u otklanjanju štete od uragana.

"Još uvijek se itekako nalazimo u modalitetu spašavanja života i stabilizacije. Tek se počinje s procjenama stvarne štete na infrastrukturi. Šteta će biti u milijardama", rekla je Criswell.

Tijekom svoga puta, Biden će helikopterom pogledati u kojoj mjeri je oštećen Fort Myers na Floridi, prije nego što se sastane sa stanovnicima i dužnosnicima za pomoć u katastrofama, kao i s DeSantisom, objavila je Bijela kuća.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 15:26