OBJAVILA BIJELA KUĆA

Biden i prva dama SAD-a primit će treću dozu cjepiva kad ona bude široko dostupna

Američki predsjednik i supruga primili su prvu dozu cjepiva Pfizer-BioNTech u prosincu, kad su se cjepiva tek uvozila u SAD
Joe i Jill Biden 
 ANDREW CABALLERO-REYNOLDS/AFP

Američki predsjednik Joe Biden primit će treću dozu cjepiva protiv covida-19, no čekat će da ona bude široko dostupna, izjavila je glasnogovornica Bijele kuće Jen Psaki.

"Pričekat ćemo dok ne bude široko dostupna, što očekujemo uskoro", rekla je Psaki novinarima u Bijeloj kući.

Biden je za ABC News u kolovozu izjavio da će on i prva dama Jill Biden primiti treću dozu cjepiva protiv covida-19 kako bi ojačali imunitet, kad je njegova administracija objavila planove o tome da će za odrasle u SAD-u biti dostupna treća doza cjepiva od 20. rujna.

Program za treću dozu pokreće se premda milijuni Amerikanaca tek trebaju dobiti prvu dozu, a isto toliko njih u cijelome svijetu čeka zalihe cjepiva.

Biden (78) i njegova supruga primili su prvu dozu cjepiva Pfizer-BioNTech u prosincu, kad su se cjepiva tek uvozila u SAD.

Američki zdravstveni dužnosnici branili su plan administracije da ponudi još jednu dozu cjepiva Amerikancima kao dodatnu zaštitu od virusa, premda drugi čekaju tek prve doze, napominjući da su Sjedinjene Države donirale više doza cjepiva na međunarodnoj razini od svih drugih zemalja zajedno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. rujan 2021 16:42