KLJUČNO OSOBLJE

Biden imenovao viši komunikacijski tim: ‘Ponosan sam što se sastoji isključivo od žena!‘

Biden je istaknuo da će ovo biti prvi put u povijesti da su vodeće komunikatorske uloge povjerene isključivo ženama
Jen Psaki 
 Brendan Smialowski/AFP

Izabrani predsjednik Joe Biden u nedjelju je ključnom osoblju svoje kampanje povjerio vodstvo ženskog komunikacijskog tima te imenovao bivšu glasnogovornicu iz vremena Baracka Obame Jen Psaki predstavnicom za medije Bijele kuće, a glasnogovornicu kampanje Kate Bedingfield direktoricom komunikacija.

Jen Psaki (41) obnašala je više funkcija, a među ostalima je bila direktorica komunikacija Bijele kuće za vrijeme administracije Baraka Obame i Joea Bidena.

Symone Sanders, viša savjetnica u kampanji Biden-Harris, bit će glasnogovornica izabrane potpredsjednice Kamale Harris, a bivša predstavnica za medije u vrijeme Bidenova potpredsjedničkog mandata Elizabeth Alexander bit će direktorica komunikacija prve dame Jill Biden.

"Ponosan sam što danas objavljujem da se prvi viši komunikacijski tim Bijele kuće sastoji samo od žena. Te kvalificirane i iskusne komunikatorice donose različite perspektive u svojem radu, a zajednički su posvećene boljoj izgradnji ove zemlje", rekao je Biden te dodao da će to biti prvi put u povijesti da su vodeće komunikatorske uloge povjerene isključivo ženama.

Više savjetnice iz kampanje Karine Jean Pierre i Ashley Etienne dobit će također visoke funkcije u komunikacijskom timu.

Psaki je na Twitteru napisala da je komunikacijski tim "najraznolikiji tim u povijesti, a također je to i šest mama male djece"

I u komunikacijskom timu Donalda Trumpa također je bilo nekoliko žena, uključujući predstavnicu za medije Kayleigh McEnany i direktoricu komunikacija Bijele kuće Alyssu Farah.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 01:09