IZVRŠNI UKAZ

Biden milijunima Amerikanaca uvodi obavezu cijepljenja: ‘Odnosi se na sve koji rade za vladu‘

U potpunosti je cijepljeno nešto više od 53 posto Amerikanaca, uključujući gotovo dvije trećine odraslih
Joe Biden
 Brendan Smialowski/AFP

Američki predsjednik Joe Biden planira uvesti obvezu cijepljenja protiv covida-19 za sve savezne djelatnike i ugovorne djelatnike koji rade za vladu, rekao je izvor upućen u to pitanje.

Biden je u srpnju kazao da se svi savezni djelatnici moraju cijepiti protiv covida-19 ili se redovito testirati i poštivati druge mjere kao što su obvezno nošenje maski na radnom mjestu i ograničenja službenih putovanja.

Biden će u četvrtak potpisati izvršni ukaz koji će se odnositi na milijune saveznih djelatnika i ugovorne djelatnike koji rade za saveznu vladu, rekao je izvor.

Ministarstvo obrane, Ministarstvo za veterane i Zdravstvena služba za Indijance te Nacionalni institut za zdravlje "završit će provedbu svojih ranije najavljenih planova za cijepljenje koji obuhvaćaju 2,5 milijuna ljudi", rekao je izvor.

U govoru kasnije u četvrtak, Biden će se fokusirati na nove planove da se cijepi više ljudi, jačajući zaštitu za one koji su se već cijepili i omogućujući da škole budu otvorene, kazala je glasnogovornica Bijele kuće Jen Psaki.

U potpunosti je cijepljeno nešto više od 53 posto Amerikanaca, uključujući gotovo dvije trećine odraslih, po podacima CDC-a.

Do sada je od covida-19 umrlo više od 651.000 Amerikanaca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:51