NARUŠEN IMIDŽ

Biden na udaru kritičara zbog nepriznate unuke: ‘Majka joj je striptizeta‘

Njegov sin Hunter tvrdi da se ne sjeća afere s majkom djevojčice jer je tada bio ovisnik

Joe Biden

 Andrew Caballero-reynolds/Afp

Kako se približavaju američki predsjednički izbori tako kampanje republikanskog tabora usmjerene na diskreditiranje Joea Bidena postaju sve interesantnije.

Prošlog tjedna američke novinske stupce punili su bijesni ispadi američkog predsjednika. Javnost je tako mogla pročitati da "pospani Joe" zapravo krije svoj vatreni temperament i privatno se toliko obrušava na svoje suradnike da oni strepe od odlaska na sastanke s njime.

Nakon te senzacije, kojom je otkrivena nepoznata strana Bidenova karaktera, nekoliko dana poslije otvorila se tema Bidenove nepriznate unuke. Pokušavajući uokviriti Bidena kao licemjernog djeda, republikanci su doveli u pitanje njegove obiteljske vrijednosti i poručili mu da bi trebao priznati vlastitu unuku.

Joe Biden često naglašava kako ima šestero unučadi, s kojom razgovara svakog dana. Međutim, američki predsjednik zapravo je djed sedmero unučadi. Unuka koju ne priznaje je četverogodišnja Navy Joan Roberts, kći njegova sina Huntera i bivše striptizete Lunden Roberts.

Hunter Biden, problematični sin američkog predsjednika, u memoarima je rekao da se ne sjeća afere jer je u to vrijeme bio ovisan o alkoholu i drogama. Očinstvo je potvrđeno na sudu u Arkansasu lani i Hunter od tada plaća alimentaciju od 20 tisuća dolara mjesečno. Međutim, u javnosti Bidenovi nikad ne govore o Navy kao o svojoj unuci. "Mislim da je to problem jer potkopava njegov imidž dobrog momka i obiteljskog čovjeka. To potkopava njegovu najveću snagu. Glasači bi mogli razmišljati o tome zašto on ne bi upoznao svoju unuku. I to je nešto što narušava njegov imidž", rekao je za The Messenger demokratski strateg Brad Bannon.

Posljednja anketa Messenger/Harris koju je provela tvrtka za istraživanje tržišta HarrisX pokazuje da je 55 posto američkih glasača reklo da bi predsjednik trebao priznati svoje sedmo unuče, a njih 45 posto da bi to trebala biti privatna obiteljska stvar.

Ako se promatra stav birača s obzirom na njihovu pripadnost stranci, otprilike četiri od desetvdemokrata reklo je da bi Biden trebao priznati unuku Navy, u usporedbi sa šest od deset neovisnih i sedam od deset republikanaca.

Stratezi strahuju da bi predsjednik mogao biti spreman riskirati političku štetu ostajući na strani svojeg sina Huntera. "Očito je da Hunter nije željan smatrati je svojim djetetom i odgajati je, pa se čini da predsjednikovo postupanje s tim odražava želje njegova sina", rekao je za britanski Times Ben Schreckinger, dopisnik Politica.

Otac Lunden Roberts američki je proizvođač oružja koji voli odlaziti u lov s bivšim američkim predsjednikom Donaldom Trumpom. Povezanost obitelji Roberts s Trumpovima mogla se uočiti i tijekom višegodišnje sudske borbe za alimentaciju, kada je Lunden zastupao Clint Lancaster, odvjetnik koji je zastupao Trumpa tijekom ponovnog brojanja glasova u Wisconsinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. veljača 2024 16:45