POTUS RAČUN

Biden neće preuzeti Trumpove pratitelje na Twitteru nego kreće od nule

Bidenov kampanja objavila je da će i @FLOTUS (račun prve dame) i @PressSec (račun glasnogovornika) započeti s nula sljedbenika
Trumpov Twitter račun
 Omar Marques/Zuma Press/Profimedia

Joe Biden neće naslijediti milijune pratitelja Donalda Trumpa na službenim Twitter računima predsjednika SAD-a i Bijele kuće kad preuzme predsjedničku dužnost, što predstavlja odstupanje od dosadašnje prakse kad su društvene mreže u pitanju, objavio je tim izabranog predsjednika, piše Guardian.

2017. administracija Baracka Obame inzistirala je na tome da Twitter proslijedi Trumpu ne samo službene račune, već i sve pratitelje te društvene mreže.

'2016. godine Trumpov administrator apsorbirao je sve sljedbenike predsjednika Obame na Twitteru na račune @POTUS i @WhiteHouse', rekao je direktor digitalnih operacija Joea Bidena, Rob Flaherty na Twitteru. '2020. godine Twitter nas je obavijestio da će Bidenova administracija morati početi od nule.'

Bidenov kampanja objavila je da će i @FLOTUS (račun prve dame) i @PressSec (račun glasnogovornika) započeti s nula sljedbenika.

S druge strane, Facebook dopušta prebacivanje predsjedničkih računa i svih pratitelja Bidenovoj administraciji.

Trump je upotrebu Twittera učinio središnjim dijelom svog predsjednikovanja, iako račun koji najčešće koristi nije službeni predsjednički, već @realDonaldTrump.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 03:48