SASTANAK NA VRHU

Biden okupio svjetske čelnike na vritualnom skupu o daljnjim posljedicama za Rusiju

U priopćenju navode da su čelnici razgovarali i o održavanju globalne ekonomske stabilnosti, uključujući i cijene energije

Američki predsjednik Joe Biden

 Saul Loeb/AFP

Američki predsjednik Joe Biden razgovarao je sa svjetskim čelnicima putem konferencijskog poziva u ponedjeljak o daljnjem nametanju "teških troškova i posljedica" Rusiji zbog njezine invazije na Ukrajinu, priopćila je Bijela kuća.

U priopćenju navode da su čelnici razgovarali i o održavanju globalne ekonomske stabilnosti, uključujući i cijene energije.

Nakon ruskog napada na Ukrajinu predsjednik Biden konzultirao se s njemačkim kancelarom Olafom Scholzom, francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom, britanskim premijerom Borisom Johnsonom i drugim saveznicima.

Sudionici sastanka su bili i talijanski premijer Mario Draghi, japanski premijer Fumio Kishida, poljski predsjednik Andrzej Duda, rumunjski predsjednik Klaus Johannis i kanadski premijer Justin Trudeau.

Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen, predsjednik Vijeća EU Charles Michel i glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg također su bili na pozivu.

Bijela kuća je unaprijed najavila da je cilj sastanka razgovarati o najnovijim zbivanjima u vezi s ruskim napadom na Ukrajinu i koordinirati zajednički odgovor, prenosi Dpa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. ožujak 2024 10:07