‘NEZAKONITI RAT‘

Biden osudio ruske raketne napade na ukrajinske gradove pa obećao: ‘Nastavljamo im nametati troškove‘

‘U tim su napadima ubijeni i ozlijeđeni civili i uništeni su ciljevi bez vojne svrhe‘, rekao je Biden

Joe Biden

 Chip Somodevilla/Afp

Američki predsjednik Joe Biden osudio je u ponedjeljak ruske raketne napade na ukrajinske gradove i obećao da će zajedno sa saveznicima nastaviti nametati troškove Moskvi.

"Sjedinjene Države oštro osuđuju današnje ruske raketne napade diljem Ukrajine, uključujući na Kijev. U tim su napadima ubijeni i ozlijeđeni civili i uništeni su ciljevi bez vojne svrhe", naveo je Biden u priopćenju.

"Oni još jednom pokazuju potpunu brutalnost nezakonitog rata gospodina Putina protiv ukrajinskog naroda", rekao je Biden.

SAD je pomogla Ukrajini s više od 16,8 milijardi dolara od početka ruske invazije 24. veljače i nametnula niz ekonomskih sankcija Moskvi.

"Ovi napadi dodatno jačaju našu predanost da budemo uz ukrajinski narod koliko god je potrebno", rekao je američki predsjednik.

"Zajedno s našim saveznicima i partnerima, nastavit ćemo nametati Rusiji troškove zbog njezine agresije, pozivati ​​Putina i Rusiju na odgovornost za zvjerstva i ratne zločine te pružati potporu potrebnu ukrajinskim snagama da brane svoju zemlju i svoju slobodu", dodaje se.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. rujan 2023 04:09