BORBA S PANDEMIJOM

Biden pozvao roditelje da cijepe djecu nakon što je CDC odobrio Pfizerovo cjepivo protiv covida

Savjetodavni odbor Centara za kontrolu i prevenciju bolesti je jednoglasno podržao upotrebu cjepiva za mlađe adolescente
 Frederic J. Brown/AFP

Američki predsjednik Joe Biden pozvao je u srijedu roditelje da cijepe svoju djecu nakon što je vladino savjetodavno vijeće odobrilo Pfizerovo cjepivo protiv covida-19 za djecu u dobi od 12 do 15 godina

"Sad kad je cjepivo odobreno za djecu starosti od 12 godina i više, potičem njihove roditelje da se pobrinu da prime cjepivo", rekao je Biden. "Ovo je još jedan ogroman korak u našoj borbi protiv pandemije", poručio je.

Savjetodavni odbor američkih Centara za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) u srijedu je jednoglasno podržao upotrebu cjepiva za mlađe adolescente.

Američka agencija za hranu i lijekove (FDA) u ponedjeljak je odobrila hitnu upotrebu cjepiva Pfizer i BioNTecha protiv koronavirusa za djecu u dobi od 12 godina čime je u SAD-u proširen program cijepljenja. Odluka CDC-a, iako nije bila obavezna, predstavlja važan, konačan znak odobrenja saveznih regulatornih tijela.

Prethodno je najmlađa odobrena dob za Pfizerovo cjepivo bila 16 godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 00:21