A NAJNIŽI REJTING IKAD...

Biden prelomio, ide po novi mandat iako ga neće ni vlastita stranka, a 2024. će imati 82 godine! ‘To je taština...‘

Biden je navodno ohrabren izbornim rezultatima za Senat i Kongres koji su bili bolji nego se očekivalo

Joe Biden

 Saul Loeb/Afp

Joe Biden, čini se, ide u lov po svoj drugi mandat i spreman je najaviti kandidaturu za reizbor početkom ove godine, unatoč brojnim negodovanjima i unutar Demokratske stranke koja želi mlađeg kandidata.

Prema anketi CNBC-a u prosincu, čak 57 posto demokrata ne želi njegovu kandidaturu za 2024. godine. Biden bi tada imao 82 godine.

Bivši član Bidenova osoblja izjavio je za The Telegraph: "To vam se zove taština. Njegova taština ne može prihvatiti ideju da radi loše ovaj posao."

Najava kandidature mogla bi doći već u godišnjem govoru o stanju nacije u Kongresu, koji se očekuje u veljači. Tim savjetnika već se privatno sastao u Bijeloj kući i očekuje se da će Biden svakako ući u utrku, osim ako ne dođe do nekog nepredivđenog razvoja situacije.

Biden je navodno ohrabren izbornim rezultatima za Senat i Kongres koji su bili bolji nego se očekivalo. Nadalje, Trumpov ulazak u utrku samo je pojačao njegove ambicije.

Navodno je Bidenov tim već stupio u kontakte s donatorima kampanje iz 202. godine, koji su često gunđali zbog manjka kontakta s Bijelom kućom zadnje dvije godine. Mnogi su pozvani na niz boožićnih zabava. Broj vina i večera jedan je dužnosnik opisao kao "opscen."

Donatori su nazočili i nedavnoj večeri s Emmanuelom Macronom, prilikom njegova državničkog posjeta Washingtonu. Očekuje se da će Bidenov izborni stožer biti ili u njegovoj rodnoj državi Delaware ili u Philadelphiji odnosno Pennsylvaniji, ključnoj izbornoj državi prema projekcijama političkih analitičara. Bidenova će se kampanja navodno fokusirati na pitanja poput pobačaja i različitih "prijetnji demokraciji", a ekonomija će biti u drugom planu.

Biden, inače, u ovoj fazi mandata ima najnižu ocjene javnosti u odnosu na sve američke predsjednike od Drugog svjetskog rata naovamo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 05:47