NOVA NEZGODA

Biden se opet spotaknuo dok je ulazio u avion, ovo mu je već četvrti put. Liječnik: ‘Predsjednik ima problem...‘

Spoticanje koje se dogodilo u četvrtak četvrti je put da se predsjednik gotovo ozlijedio dok se ukrcavao na zrakoplov

Joe Biden

 Twitter/ABJupital

Američki predsjednik Joe Biden ponovno se spotaknuo dok se u četvrtak ukrcavao na predsjednički zrakoplov Air Force One, iako su na zrakoplovu bile manje zahtjevne, kraće stepenice. 80-godišnji predsjednik prešao je otprilike polovicu puta do ulaska u zrakoplov u Helsinkiju u Finskoj kad je pogrešno zakoračio i gotovo pao, piše New York Post.

Incident se dogodio u međunarodnoj zračnoj luci Helsinki-Vantaan iz koje je poletio prema zračnoj luci u Marylandu nakon predsjednikova posjeta Finskoj u kojoj se našao poslije dvodnevnog NATO summita u Litvi. Prošlog mjeseca američki predsjednik ozlijedio se u Coloradu gdje se spotaknuo o vreću pijeska tijekom ceremonije dodjele diploma.

Glasnogovornica Bijele kuće Karine Jean-Pierre rekla je novinarima da nije upoznata s donesenim odlukama o tome kojim će se stepenicama Biden koristiti prilikom ukrcaja na Air Force One. Prethodni predsjednici kraće stepenice koristili su samo u slučajevima lošeg vremena.

Spoticanje koje se dogodilo u četvrtak četvrti je put da se predsjednik gotovo ozlijedio dok se ukrcavao na zrakoplov. U veljači je također imao problema s održavanjem ravnoteže kad se vraćao s međunarodnog putovanja iz Poljske pa je snimljen kako pada niz stepenice.

Liječnik bijele kuće Kevin O‘Connor u pet stranica dugom izvješću naveo je da Biden ima problema s hodom zbog artritisa kralježnice, blagog artritisa stopala nakon prijeloma i blage senzorne periferne neuropatije stopala.

Najstariji predsjednik u povijesti SAD-a Europu je napustio u četvrtak navečer nakon tjedna punog gafova u kojem je islandsku premijerku Katrín Jakobsdóttir nazvao irskom kćeri, ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog prozvao je Vladimirom, a preskočio je i večeru otvaranja summita.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 00:55