PREDSJEDNIČKI GAF

Biden se pogubio pokušavajući izgovoriti naziv novog soja koronavirusa: Poslušajte njegovu verziju ‘omikrona‘

Iako je imao poteškoća s izgovorom stvarnog imena, Biden je rekao da je ta varijanta "razlog za zabrinutost"

Joe Biden

 Jim Watson/AFP

Američki predsjednik Joe Biden i zdravstveni savjetnik Bijele Kuće Dr. Anthony Fauci iznenadili su ponavljanjem pogrešaka pri izgovaranju varijante omikron, inzistirajući da to nije "razlog za paniku", piše Russia Today.

Tijekom tiskovne konferencije u ponedjeljak, Biden je pozivao na smirenje uoči pojave najnovije varijante koronavirusa, koju je prošlog tjedna objavila Svjetska zdravstvena organizacija (WHO)

Tijekom obraćanja, Biden je branio restrikcije putovanja koje su uvedene za brojne afričke države, te je pozvao Amerikance da se cijepe i uzmu booster doze kako bi se zaštitili od omikrona.

Mnogi su primijetili da Biden uporno ponavlja krivi izgovor imena nove varijante virusa, nazivajući je 'omnikron'.

"Zove se omnikron", rekao je, ponavljajući pogrešku više puta. Iako je imao poteškoća s izgovorom stvarnog imena, Biden je rekao da je ta varijanta "razlog za zabrinutost", ali ne i za paniku među američkim narodom.

Fauci, za kojeg je Biden rekao da je vodio njegov brifing o covidu, ponovio je predsjednikovu pogrešku, rekavši, "čak i prije nego što je omnikron ušao, imali smo situaciju u kojoj ćemo moći testirati", rekao je u jednom trenutku odgovarajući na pitanje novinara.

Mnogi su ukazivali na Bidenove ponovljene pogrešne izgovore dok je govorio o varijanti, a mnogi su istaknuli kako je pogreška mala, ali ističu i neobičnost budući da je Biden bio informiran više od većine o toj temi, piše Russia Today.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. studeni 2021 19:09