IMA LI KRAJA...

Biden se potpuno izgubio na UN-ovoj pozornici, pošteno je iznervirao brazilskog predsjednika: ‘Čujete li me?!‘

Biden se na kraju zaboravio rukovati s brazilskim predsjednikom, na što je Lula odmahnuo rukom i udaljio se s pozornice
 /Twitter

Joe Biden (80) je odlutao s UN-ove pozornice bez rukovanja s brazilskim predsjednikom Luizom Inácijem Lula da Silvom nakon govora dvojice predsjednika.

Lula (77) bio je vidno iziritiran nakon što je zajedno s američkim predsjednikom govorio o nastojanjima da se poboljšaju prava radnika u obje zemlje.

Diplomatski sastanak je odmah na početku bio obilježen poteškoćama jer se Biden dolazeći na pozornicu prvo zabio u brazilsku zastavu, a na kraju se, odlazeći s pozornice, zaboravio rukovati sa svojim južnoameričkim kolegom.

Biden je održao pomalo nepovezan govor o ‘ekonomskoj viziji prema kojoj bi ekonomiju trebalo graditi od sredine prema van i odozdo prema gore, a ne odozgo prema dolje‘ dok je Lula sve to u čudu promatrao i slušao.

image

Joe Biden i Luiz Inacio Lula da Silva

Jim Watson/Afp

Dok je govorio predsjednik Brazila, Biden je petljao sa svojim slušalicama preko kojih je slušao prijevod Lulinog govora.

‘Čujete li me, predsjedniče Biden? Ovo je povijesni trenutak za Brazil i za SAD‘, kazao je Lula na početku svog izlaganja.

‘Predsjedniče Biden, čujete li me?‘, pitao je iznervirani Lula ponovno. ‘Čujete me? U redu, dobro.‘

Dvojici predsjednika na pozornici se nakon toga pridružio generalni direktor Međunarodne organizacije rada Gilbert Houngbo, a kad su izlaganja bila gotova, Biden se rukovao samo s njim, a brazilskog predsjednika zaboravio.

Lula je na sve odmahnuo rukom i udaljio se s pozornice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. studeni 2023 18:17