COVID-19

BiH: Novi broj zaraženih 232, potvrđen četvrti smrtni slučaj

 AFP

Broj osoba u Bosni i Hercegovini koje su zaražene koronavirusom do petka navečer porastao je na 232 a zabilježen je i novi, četvrti po redu smrtni slučaj.

Iz bolnice u Bihaću ppriopćeno je da je tamo tijekom dana preminuo 67-godišnji muškarac koji je primljen kao kronični bolesnik, a testiranjem je potvrđeno kako je bio zaražen virusom SARS-CoV-2.

Među osobama kod kojih je u petak potvrđena zaraza je i malo dijete rođeno 2019. godine čija obitelj živi u Širokom Brijegu.

Zaraza je potvrđena i kod glavnog tajnika Predsjedništva BiH Zorana Đerića pa su iz sjedišta državnog vrha u Sarajevu najavili kako će sukladno preporukama epidemiološke službe poduzeti dodatne mjere na zaštiti zdravlja ljudi kao i mjere za funkcioniranje u uvjetima proglašenog stanja prirodne i druge nesreće.

U večernjim satima u Sarajevo je posebnim letom iz Rima evakuirana veća skupina bosanskohercegovačkih državljana koji su u Italiji ostali blokirani nakon proglašenja izvanrednih mjera nužnih za borbu protiv epidemije.

Istim zrakoplovom u Rim je otputovala skupina od stotinjak državljana zemalja-članica Europske unije koji su ostali blokirani u BiH u proteklim danima.

Svi državljani BiH koji su stigli iz Italije odmah su prepraćeni u karantenu u kojoj će ostati sve dok se ne provjeri njihovo zdravstveno stanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. lipanj 2022 19:33