VIRUS SE ŠIRI

BiH: Novih šest zaraženih u Hercegovini u zadnja 24 sata

 AFP

U posljednja 24 sata u Hercegovačko-neretvanskoj županiji u BiH zabilježeno je šest novozaraženih osoba koronavirusom, koje su otkrivene testiranjem u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici (SKB) u Mostaru, a prvi takav slučaj registriran je i u Grudama. 

Po riječima direktora Zavoda za zdravstvo Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ), prim. dr. Nermina Avdića, od 18 testiranih osoba koje su bile u kontaktima s ranije oboljelim osobama, kod njih šestero potvrđeno je da su pozitivni na COVID-19. 

Zabilježena su dva slučaja u Mostaru, tri u Širokom Brijegu i prvi slučaj zaraze koronavirusom u Grudama. 

Dr. Avdić je na konferenciji za novinare Kriznog stožera u Mostaru kazao kako su u HNŽ-u još uvijek u pitanju dva osnovna izvora zaraze, jedan vezan za Sveučilišnu kliničku bolnicu u Mostaru kod prvozaražene osobe u toj županiji, dok je drugi povezan sa zarazom u Upravi za zračni promet BiH, čije je sjedište u Mostaru. 

U bolnici namijenjenoj za COVID-19 pri SKB-u u Mostaru smješteno je sedam osoba, od kojih su tri u kritičnome stanju.

Toj je bolnici cjelokupan iznos plaće za ožujak donirao predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović, koji se nalazi u četrnaestodnevnoj samoizolaciji  nakon što je početkom tjedna boravio u Zagrebu. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2020 15:48