NOVO PODRHTAVANJE

BiH zatresao potres jačine 4,2 po Richteru, osjetio se i u Hrvatskoj: ‘Jezivo, probudilo me!‘

Federalni hidrometeorološki zavod je objavio da su uređaji registrirali potres magnitude 4,2 s epicentrom u Odžaku

Potes u BiH

 Emsc/

Nešto iza ponoći sjeveroistočni dio Bosne i Hercegovine zatresao je jači potres. Prema prvim podacima EMSC-a, potres je bio jačine 4,2 po Richteru. Epicentar je zabilježen 58 kilometara sjeverozapadno od Tuzle, odnosno 14 kilometara sjeveroistočno od Gradačca, na dubini od 1 kilometar.

Naknadno se oglasio i Federalni hidrometeorološki zavod iz kojeg su objavili da su uređaji registrirali potres magnitude 4,2 s epicentrom u Odžaku.

O potresu se oglasila i hrvatska Seizmološka služba, koja je smanjina njegovu jačinu.

- Noćas, 16. travnja 2023. u 00 sati i 10 minuta seizmografi Seizmološke službe RH zabilježili su prilično jak potres s epicentrom kod Dervente u BiH, 25 km južno od Slavonskog Broda. Magnituda potresa bila je 3.9 prema Richteru, a intenzitet u epicentru IV-V (četvrtog do petog) stupnja EMS ljestvice. Prema dosadašnjim dojavama, potres se u Hrvatskoj osjetio na širem području Slavonije.

Prema komentarima na stranici EMSC-u, potres se osjetio i u Srbiji te u nekim dijelovima Hrvatske - Slavonskom Brodu, Đakovu, Vukovaru, Novskoj...

‘Jaka tutnjava‘, ‘Sve se treslo nekih 6 sekundi‘, ‘Jezivo, probudilo me‘, neki su od komentara svjedoka koji su osjetili potres.

Zasad nema informacija o eventualnoj šteti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 00:09