ISPARIO IZ JAVNOSTI

Bijeg od kineskih vlasti: Konačno je poznato gdje je nestali šef Alibabe, igra golf u srcu Europe

Prema tvrdnjama i fotografijama koje je objavio Blesk, Jack Ma u četvrtak je igrao golf u resortu Albatros u mjestu Rudna nedaleko češke metropole

Jack Ma

 Jaime Reina/Afp/Profimedia/Jaime Reina/Afp/Profimedia

Kineski milijarder i osnivač Alibaba Grupe Jack Ma nestao je nakon kritika kineskih regulatora i predsjednika Xi Jinpinga, a nakon kraćih prošlogodišnjih pojavljivanja u Španjolskoj i Nizozemskoj, češki tabloid Blesk otkriva kako je Ma ovih dana viđen nedaleko Praga kako se zabavlja - igrajući golf.

Prema tvrdnjama i fotografijama koje je objavio Blesk, Jack Ma u četvrtak je igrao golf u resortu Albatros u mjestu Rudna nedaleko češke metropole, a viđen je u društvu kineskih prijatelja te osam tjelohranitelja.

Ma navodno odsjeda u jednom hotelu u Pragu, a njegov boravak u Češkoj povezuje se s njegovim poslovima, prvenstveno vezanima uz AliExpress koji ima veliki logistički centar blizu Praga. Upravo iz tog centra Europom se dalje šalje većina paketa pristiglih iz Kine, piše Blesk.

Ma se inače iz javnosti povukao nedugo nakon što je 2020. godine kritizirao stroge kineske regulatore koji pretjerano limitiraju tehnološki razvoj, a kako se nakon toga dugo nije pojavljivao u javnosti, brojni su strepili nad njegovom sudbinom sve dok prošle godine u studenom nije zatečen u Mallorci, što je bilo njegovo prvo javno pojavljivanja nakon kritika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 06:10