IMAJU VIŠE OD 70.000 ŽRTAVA

BIJELA KUĆA RAZMATRA GAŠENJE STOŽERA ZA BORBU PROTIV KORONAVIRUSA Mike Pence: 'To zapravo odražava strahovit napredak koji smo kao zemlja ostvarili'

Mike Pence
 MANDEL NGAN / AFP

Potpredsjednik Sjedinjenih Država Mike Pence rekao je da Bijela kuća razmatra postupno gašenje kriznog stožera za borbu protiv Covida-19 do kraja svibnja ili početkom lipnja, prenijeli su mediji u utorak.

"Mislim da počinjemo razmatrati Dan sjećanja ili početak lipnja kao vrijeme da se počne tranzicija prema vođenju našeg nacionalnog odgovora na tradicionalniji način, od strane naših agencija", rekao je Pence po transkriptu koji je objavio njegov ured.

Dan sjećanja se u SAD-u obilježava 25. svibnja.

Potpredsjednik Pence je rekao da je bilo "razgovora" o zaključenju rada posebne skupine Bijele kuće za pandemiju Covida-19 te da sve to "odražava strahovit napredak koji smo kao zemlja ostvarili".

U SAD-u je uslijed zaraze novim koronavirusom do sada umrlo više od 70.000 ljudi, a model koji koristi Bijela kuća za predviđanje razvoja pandemije ukazuje da bi se njihov broj mogao udvostručiti do kolovoza.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 12:47