NISKA PROCIJEPLJENOST

Bijela kuća zahvalila Trumpu: ‘Primio je i promovirao booster cjepivo‘

Oni koji se teško razbole i odu u bolnicu su oni koji nisu primili cjepivo, rekao je Trump

Donald Trump

 Sergio Flores/Afp/Profimedia

Bijela kuća je zahvalna što je bivši američki predsjednik Donald Trump primio i promovirao treću dozu cjepiva protiv covida-19, rekla je u četvrtak glasnogovornica Jen Psaki.

Bivši republikanski predsjednik nedavno je u intervjuu rekao da je primio "booster" cjepivo a cjepiva protiv covida-19 nazvao je "jednim od najvećih dosega čovječanstva."

"Oni koji se teško razbole i odu u bolnicu su oni koji nisu primili cjepivo", rekao je Trump u intervjuu koji je dao konzervativnoj komentatorici Candace Owens. "Ako uzmete cjepivo, zaštićeni ste."

"Zahvalni smo što se bivši predsjednik cijepio boosterom, te smo također zahvalni što je u nedavnom intervjuu rekao da cjepivo funkcionira i da je sigurno", rekla je Psaki novinarima na konferenciji za medije u četvrtak.

Samo 62 posto Amerikanaca je u cijelosti cijepljeno, što je jedna od najnižih stopa cijepljenja među bogatim nacijama, dijelom zahvaljujući negativnim reakcijama predvođenim republikancima protiv jednogodišnje kampanje cijepljenja demokratskog predsjednika Joea Bidena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 08:35