NISU SRETNI

Bijes u Kremlju: ‘Propustili smo šansu s tim korisnim američkim idiotom, Putin je propao do kraja‘

U Kremlju je bilo niz pritužbi na prvi intervju Vladimira Putina novinaru Carlsonu

Razgovor Carlsona i Putina

 Gavriil Grigorov/Afp

Savjetnik ministra unutarnjih poslova Ukrajine Anton Geraščenko prenio je na svom X-u kako su insajderi Kremlja izvijestili da se Vladimiru Putinu nije svidio intervju s američkim ultrakonzervativnim novinarom Tuckerom Carlsonom, a sam intervju se smatra neuspjehom.

- Klan Kovalčuk (osoba bliska Putinu) kritizirao je razgovor s američkim novinarom Carlsonom. Nisu uspjeli pripremiti Tuckera da se usredotoči na konkretan narativ. Razgovor je otišao u krivom smjeru. Putin je trebao govoriti o konzervativnim vrijednostima, obitelji, stabilnosti i stvaranju konzervativnog saveza. Putin se nije bavio davnom poviješću niti nepravdom oko Ukrajine. Negativnu ulogu imao je i Nariškin koji je navodno podmetnuo dokumente o Bogdanu Hmeljnickom i glupostima s Poljskom. Namjestio je Putinu da propadne do kraja, komentar je s Telegrama koji je prenio Geraščenko.

image

Vladimir Putin

Gavriil Grigorov/Afp

Braća Kovalčuk su pripadnici Putinova najužeg kruga, a Sergej Nariškin šef ruske obavještajne službe. Bogdan Hmeljnicki predstavlja jednu od najvažnijih ličnosti u ukrajinskoj povijesti.

Putinu se Tucker Carlson navodno nije svidio.

- On je snob i korisni idiot koji je dobio ogroman honorar, ali je bio lijen i nimalo kreativan, navodi se u reakcijama iz Kremlja.

Obitelj Kovalčuk vjeruje da je razgovor s američkim novinarom mogao bolje proći, a u Kremlju je bilo niz pritužbi na prvi intervju Vladimira Putina nekom novinaru sa Zapada od početka ruske agresije na Ukrajinu, prenio je Geraščenko.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 19:09