PRVI PUT OBJAVLJENO

Bijesni Boris: ‘Macron je pi**a! Degutantni Putinov ulizica, ovaj put idemo đonom. Bit će to orgija mlaćenja!‘

Johnson se tijekom premijerskog mandata nije dobro slagao s Macronom

Boris Johnson i Emmanuel Macron

 Alastair Grant/POOL/AFP

Guto Harri, direktor za komunikacije u Uredu britanskog premijera Borisa Johnson, rekao je da je Johnson jednom prilikom rekao da se francuski predsjednik Emmanuel Macron "ulizuje" ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu te obećao da će ga "nokautirati", piše Politico.

Harri je tijekom gostovanja u podcastu "Bez presedana: Pogled iznutra na Downing Street" rekao da je Johnson Macrona napao nekoliko mjeseci nakon što je Rusija pokrenula invaziju na Ukrajinu te nakon što je francuski predsjednik kritizirao reakciju Velike Britanije na izbjegličku krizu koja je zbog invazije izbila.

- Na našem jutarnjem sastanku, na kojem nas je bilo tek nekoliko, (premijer Boris Johnson) nasilno je napao Emmanuela Macrona - rekao je Harri.

- Suštinski, rekao je da je Macron riječ od pet slova koja počinje s "P", da je čudak i Putinov ulizica - dodao je Harri.

Prema Harriju, Johnson je potom naoko izrazio želju da našteti Macronu te ga uvrijedio antifrancuskim izrazom.

Harri je rekao da je britanski premijer rekao sljedeće: "Ovaj puta moramo ići đonom. Treba nam orgija mlaćenja žabara. Morat ću ga nokautirati".

Johnsonov glasnogovornik rekao je da mu Harrijeva verzija tog navodnog sastanka ne zvuči poznato te da bivši britanski premijer nije sudjelovao u stvaranju Harrijeva podcasta.

Johnson se tijekom premijerskog mandata nije dobro slagao s Macronom. Nakon što je Velika Britanija istupila iz Europske unije, Pariz i London sukobili su se oko trgovinskih sporazuma. Britanski premijer i francuski predsjednik posvađali su se i kada je Macron javno kritizirao cjepivo britanske farmaceutske tvrtke AstraZeneca.

- Napeto je bilo kada su francuski predsjednik Emmanuel Macron i drugi išli u Moskvu razgovarati s Putinom - rekao je Harri, referirajući se na Macronov odlazak u Rusiju koji je organiziran nekoliko tjedana prije početka ruske invazije na Ukrajinu.

- Mislim da ga je Boris privatno opisao kao "degutantnog" - dodao je Harri.

Unatoč tome što je Johnson Macrona propisno izvrijeđao i insinuirao da će ga nokautirati, Harri je rekao su Francuz i Britanac nakon toga pomirili.

- Nekoliko tjedna nakon toga, naravno, pomirili su se. Poslije su se dobro slagali. Čak su na samitu grupe G7 zajedno pili viski - rekao je Harri.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2023 22:28