BOSANSKI VEHABIJA

BILAL BOSNIĆ U ISIS-ovom ČASOPISU 'Križarski je rat propao, kalifat stiže i u Vatikan. Cijeli će svijet biti Islamska država'

VATIKAN - Islamska država u svom je propagandnom listu 'Dabiq' objavila izravnu prijetnju srcu kršćanstva - Vatikanu. Na naslovnici su prikazani Rim i Vatikan na kojima su izvješene zastave samoproglašenog kalifata.

Članak u magazinu 'Dabiq', koji je ime dobio po gradu na sjeveru Sirije gdje je 1516. godine uspostavljen prvi islamski Kalifat, sve muslimane poziva se da 'napadnu i ubiju svakog kršćanina s kojim se susretnu'.

Dodaje se kako je opravdano 'otimati žene nevjernika i koristiti ih kao seksualne robinje'.

Na naslovnici je uz naslov 'Propao križarski rat' objavljena fotomontaža velikog obeliska na Trgu svetog Petra, na čijem se vrhu vijori crna zastava kalifata.

U časopisu se citira Bilala Bosnića, najistaknutijeg vehabiju s područja Bosne i Hercegovine, koji je prije nekoliko tjedana u sklopu akcije Damask priveden. On obećava da će ekstremisti kalifat dovesti u samo srce kršćanstva pa makar on to ne dočekao živ.

'Cijeli će svijet biti islamska država. Naš je cilj da i Vatikan postane muslimanski', rekao je.

Papa Franjo je navodno na meti džihadista jer drže da je 'lažni prorok i predvodnik nevjernika'. Iz Vatikana su još prošloga mjeseca priopćili kako su pojačali osiguranje zbog sve češćih prijetnji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 10:31